У ТЦК пояснили причини роздачі повісток на вулицях України

Темпи мобілізації в країні не збільшилися, все відбувається у плановому порядку
Важливо
У ТЦК пояснили причини роздачі повісток на вулицях України
Фото: armyinform
12 Вересня 2023, 18:19

Представники Територіальних Центрів Комплектування (ТЦК) активно розповсюджують повістки до військової служби на вулицях країни. Незважаючи на важливість цього заходу, полковник Роман Сушко, який працює в ТЦК у місті Кременчук, наголошує, що темпи мобілізації залишаються на плановому рівні.

Про це Сушко розповів у інтерв'ю виданню "Кременчуцький телеграф".

Він нагадав, що на вулицях країни можна побачити спільні патрулі працівників Національної поліції та ТЦК. Патрульні зупиняють військовозобов'язаних та вручають їм повістки. Вручення повістки зовсім не означає, що чоловіків одразу мобілізують до лав ЗСУ. Головне призначення цих документів - потреба у оновленні даних у військкоматах.

"Метою патрулювання є не затримання військовозобов'язаних, а виключно повідомлення", - наголосив полковник.

Під час вручення повістки також відбувається невелика бесіда, в якій людям пояснюють, що навіть якщо вони мають відстрочку від мобілізації, потрібно оновити дані у військкоматі.

Військком зазначив, що чоловіки мають бути в ТЦК самостійно.

Оскільки вони цього не зробили, то працівники шукають способів зустрітися з ними, тому й організують спільну роботу з Нацполіцією.

"Такі групи зараз працюють у зв'язку з тим, що багато військовозобов'язаних, які мають прибувати для уточнення даних у ТЦК, не прибувають", - зазначив Сушко.

Якою має бути законна повістка

Зверніть увагу, що на повістці для призовника мають бути заповнені такі поля:

  • назва "Повістка"
  • ПІБ військовозобов'язаного
  • адресу місця реєстрації або місця фактичного проживання військовозобов'язаного
  • номер повістки
  • номер та дата розпорядження ТЦК та СП про необхідність явки військовозобов'язаного
  • дата, час та адреса ТЦК та СП для явки військовозобов'язаного
  • найменування посади керівника районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради
  • підпис людини, яка видала повістку
  • дата видачі повістки
  • мокра печатка

Якщо ці обов'язкові реквізити повістки не дотримані, ви повинні повідомити про це уповноважених осіб та маєте повне право відмовитися від її отримання.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо запровадження електронного документообігу під час та після проходження військово-лікарських комісій.

Читайте також

1