У Верховній Раді відсутній порядок денний - нардеп Гетманцев

Головне
Разумков зірвав затвердження порядку денного
Головне
6 Жовтня, 10:28

Сьогодні, 6 жовтня, у Верховній Раді відсутній порядок денний, оскільки голову ВР Дмитра Разумкова відсторонили від голосування на засіданнях протягом двох пленарних днів.

Про це повідомив нардеп "Слуги народу" Данило Гетманцев у кулуарах Верховної Ради, передає LB.ua.

Спікера відсторонили, тому що він дозволив собі не поставити на голосування пропозицію найбільшої фракції парламенту на погоджувальній раді й зірвав своїми діями затвердження порядку денного. Фактично на сьогодні у нас відсутній порядок денний, а той порядок денний, який запропонував спікер, не зрозуміло на якій підставі він його запропонував. Саме тому він був відсторонений, - сказав Данило Гетманцев. 

У свою чергу нардеп з "Батьківщини" Вадим Івченко заявив, що Верховна Рада не зможе провести пленарне засідання з порядком денним через відсторонення Дмитра Разумкова.

Він зазначив, що четвер, 7 жовтня, розпочнеться з відсторонення голови Верховної Ради й обрання нового.

Я думаю, скоріш за все, це засідання буде вести хтось з депутатів "Слуги народу", бо пан Стефанчук не може вести, бо конфлікт інтересів, а пані Кондратюк відмовилася, - пояснив Івченко.

Нагадаємо, що 30 вересня Дмитро Разумков повідомив, що "колеги прийшли за підписними листами про відкликання його з посади голови Верховної Ради".

Так, народні депутати з фракції "Слуга народу" у Трускавці зібрали вже понад 150 підписів за відставку Дмитра Разумкова з посади голови ВРУ. Сам спікер парламенту офіційно звернувся до фракції "Слуга народу", запросивши їх на зустріч, аби обговорити його "незадовільну" роботу. Але "слуги" відмовилась від спільного засідання з Разумковим.

Читайте також