Разумкова відсторонили від проведення засідань у Верховній Раді - депутат

Це рішення підтримали 240 народних депутатів
Головне
Разумкова відсторонили від проведення засідань у Верховній Раді - депутат
Дмитро Разумков (фото: rada.gov.ua)
5 Жовтня 2021, 12:02
читать на русском

Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова відсторонили від прямих обов'язків проведення засідань у парламенті на два сесійних дні. У четвер, 7 жовтня, його планують звільнити.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко у Telegram.

За його словами, фракція "ЄС" не буде голосувати за відставку Разумкова, оскільки це шлях до кінцевої ліквідації парламентаризму в Україні. При цьому нардеп додав, що "Слуги народу" планували відсторонити спікера парламенту від двох пленарних днів, щоб у четвер, 7 жовтня, його звільнити.

План Слуг по покаранню колишнього товариша, а нині олігархічного посіпаки Разумкова: сьогодні (5 жовтня - ред.) відсторонити його від ведення на найближчих два сесійних дні. У четвер проголосувати за його відставку, - написав Гончаренко.

Так, Рада ухвалила відповідне рішення 5 жовтня. Це рішення підтримали 240 народних депутатів.

Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Нагадаємо, що 30 вересня Дмитро Разумков повідомив, що "колеги прийшли за підписними листами про відкликання його з посади голови Верховної Ради".

Так, народні депутати з фракції "Слуга народу" у Трускавці зібрали вже понад 150 підписів за відставку Дмитра Разумкова з посади голови ВРУ. Сам спікер парламенту офіційно звернувся до фракції "Слуга народу", запросивши їх на зустріч, аби обговорити його "незадовільну" роботу. Але "слуги" відмовилась від спільного засідання з Разумковим.

При цьому голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко наголосив, що відкликати з посади чинного голову Верховної Ради Дмитра Разумкова будуть відповідно до регламенту. Тому цього тижня це зробити не вдасться.

Читайте також

1