У "Слузі народу" пояснили, як відбуватиметься процес відкликання з посади спікера Разумкова

Відставка голови Верховної Ради відбудеться відповідно до регламенту
Важливо
У "Слузі народу" пояснили, як відбуватиметься процес відкликання з посади спікера Разумкова
Руслан Стефанчук, Дмитро Разумков, Давид Арахамія Фото: УНІАН
4 Жовтня 2021, 13:11
читать на русском

Відкликати з посади чинного голову Верховної Ради Дмитра Разумкова будуть відповідно до регламенту. Тому цього тижня це зробити не вдасться.

Про це заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко під час погоджувальної ради у понеділок, 4 жовтня.

Регламент передбачає, що чинний голова Верховної Ради в цій процедурі відкликання не бере участі. Тому щойно ми з вами дійдемо згоди, чи є підписи за відкликання, то одразу ця процедура буде запущена, – зазначив він.

Також Корнієнко заявив про відсутність необхідності окремої зустрічі зі спікером для обговорення його діяльності впродовж двох років на посаді, що було заплановано 4 жовтня на 18:00.

Крім того, як зазначила речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук, голови парламентських комітетів покинули засідання погоджувальної ради. Таким чином вони висловили недовіру організації роботи Разумкова.

Своєю чергою нардеп-слуга Данило Гетманцев заявив, що цього тижня не планують розглядати відставку спікера Разумкова. Попри те, що пропрезидентська фракція хотіла б виставити питання по спікеру, але є регламент, якого слід дотримуватися.

Ми будемо йти за буквою регламенту, не будемо його порушувати, тому зараз проводимо консультації, коли питання буде в порядку денному, - зазначив Гетманцев.

Сам Разумков на погоджувальній раді торкнувся питання відкликання з посади голови Верховної Ради України. Він повідомив, що підписні листи на прохання спочатку фракції, потім народного депутата Давида Арахамії були видані того ж дня.

Він також прокоментував інформацію про те, що голосування може відбутися у вівторок-середу і нагадав, що "ми живемо з вами за регламентом. І процедури, зокрема і відкликання з посади голови Верховної Ради України відбувається за Регламентом згідно 76-77 статей. Інакше не буде.

Поки я Голова Верховної Ради тут буде працювати закон. Поки що Конституція і Регламент будуть працювати і в стінах Верховної Ради, і за її межами, - наголосив Разумков.

Нагадаємо, що 30 вересня Дмитро Разумков повідомив, що "колеги прийшли за підписними листами про відкликання його з посади голови Верховної Ради".

Так, народні депутати з фракції "Слуга народу" у Трускавці зібрали вже понад 150 підписів за відставку Дмитра Разумкова з посади голови ВРУ. Сам спікер парламенту офіційно звернувся до фракції "Слуга народу", запросивши їх на зустріч, аби обговорити його "незадовільну" роботу.

Читайте також

1