Обговорили все у Трускавці: "слуги" обрали головного кандидата на посаду голови ВР

У фракції немає жодного розколу щодо питання відставки Разумкова
Обговорили все у Трускавці: "слуги" обрали головного кандидата на посаду голови ВР
Дмитро Разумков Фото: УНІАН
4 Жовтня 2021, 08:25
читать на русском

Головним кандидатом на заміну Дмитру Разумкову на посаді голови Верховної Ради став віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук.

Про це розповіла народна депутатка зі "Слуги народу" Євгенія Кравчук в етері телеканалу "Україна 24".

За її словами, після відставки Разумкова основним кандидатом є Стефанчук. А відповідне рішення ухвалили "слуги" під час з'їзду у Трускавці.

У нас відбулося тривале засідання фракції в Трускавці. Ми мали абсолютно відверту нормальну роботу, розмову. У нас немає жодного розколу у фракції з приводу цього питання. Дійсно, це рішення досить важке. Ідеться про конфлікт всередині фракції, це саме політичний вимір нашої фракції - зараз делегувати іншій людині посаду голови парламенту. У нас зараз основний кандидат - це Руслан Стефанчук, - сказала вона.

Кравчук вважає, що відставка Разумкова вже є очевидною. При цьому вона вважає, що Володимир Зеленський без Дмитра Разумкова став би президентом. А Разумков без президента не став би головою парламенту. Оскільки два роки тому його делегували на цю посаду.

І наше завдання – виконувати програму президента, програму партії, бо ми з нею прийшли. Чи піде Разумков в опозицію? Я не впевнена, що він перетвориться на умовно Гео Лероса, який критикує все, що пов’язано з президентом. Але щоб зрозуміти, чи піде Разумков, після очевидного голосування за відставку, на мою думку, це очевидно відбудеться – треба розуміти, яка буде його позиція і на якій програмі він базується, - зазначила нардепка.

Нагадаємо, що 30 вересня Дмитро Разумков повідомив, що "колеги прийшли за підписними листами про відкликання його з посади голови Верховної Ради".

Так, народні депутати з фракції "Слуга народу" у Трускавці зібрали вже понад 150 підписів за відставку Дмитра Разумкова з посади голови ВРУ. Сам спікер парламенту офіційно звернувся до фракції "Слуга народу", запросивши їх на зустріч, аби обговорити його "незадовільну" роботу.

Читайте також

1