У ЗСУ розповіли, коли може завершитися війна

Росіяни мають перевагу в артилерії
3 Вересня, 07:11

Ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що війна може тривати щонайменше ще пів року.

Про це він повідомив в інтерв’ю Obozrevatel.

Щоб звільнити всю Україну – очевидно, що це переноситься на зиму та на весну, як вони кажуть – треба забезпечити постачання (ред. озброєння) Україні вчетверо більше, ніж було до цього. За такого розкладу з поставками та забезпеченням ми розуміємо, що, провоювавши пів року, треба готуватися щонайменше до ще півріччя війни. Бо тут діють об'єктивні закони. Кількість може перерости в якість, але кількість не забезпечується, - сказав Ігор Романенко.

Він зазначив, що росіяни мають перевагу в артилерії. Також він переконаний, що гостра фаза війни може перейти у напівзаморожений стан до зими через вичерпані сили обох сторін.

Тому що наступальні дії вимагають переваги у потенціалі, а не просто у кількості особового складу чи кількості техніки. Військовий потенціал – це сукупність факторів: яка саме техніка, скільки і як підготовлений особовий склад тощо. Перед початком вторгнення Росія мала 150-тисячне військо. І всі казали: про що тут говорити? У нас вдвічі більше особового складу. Але рахується не просто солдат до солдата, а те, яка техніка, наскільки вона сучасна, яка виучка тощо, - пояснив він.

Нагадаємо, агресія росії проти України почалася ще у 2004 році й проявилася у змінах української Конституції.

Читайте також