Росія почала війну проти України ще у 2004 році - Данілов

8 грудня 2004 року тодішні депутати зухвало поміняли Конституцію
Росія почала війну проти України ще у 2004 році - Данілов
Російські окупанти / Скрін з відео
2 Вересня 2022, 09:18
читать на русском

Агресія росії проти України почалася ще у 2004 році й проявилася у змінах української Конституції.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю Наталії Мосейчук

Війна наша з Російською Федерацією почалася доволі давно. Це навіть не в 2008 році. Я в одному інтерв’ю сказав, що вважав, що війна почалася в 2008 році, – я потім почав згадувати, як відбувалися певні події. Перша війна з Російською Федерацією в нас почалася в 2004 році, коли вони почали втручатися в нашу Конституцію.

І мені шкода, що 8 грудня 2004 року тодішні депутати зухвало поміняли Конституцію. Вони тоді проголосували закон №2222, коли позбавили повноважень президента, який на той час обирався – пам'ятаєте, в який складний період. Вони вважали, що це компроміс.

Сьогодні я можу сказати, що це була державна зрада тих депутатів, які за вказівкою Путіна, Медведчука і компанії втрутилися в нашу Конституцію…, - йдеться у заяві Данілова.

За його словами, ми не маємо права так ставитися до таких фундаментальних речей, як Конституція.  Тому потім було друге й третє втручання".

І мало хто знає, що 21 лютого 2014 року, коли вже були масовані розстріли на Майдані, депутати так само втрутилися в Конституцію і в антиконституційний спосіб її змінили. Чи були це домовленості політиків, чи було щось інше? Але Конституцію ми не маємо права чіпати, – сказав секретар РНБО.

Він наголосив, що зміни до Основного закону можна вносити лише за певною процедурою.

Данілов додав, що всі люди, які голосували за Харківські угоди у 2010 році, теж втрутилися в Конституцію з порушенням процедури. Данілов наголосив, що термін перебування Чорноморського флоту РФ у Криму до 2017 року був нормою Конституції України, а угодами продовжили цей термін на 25 років до 2042 року.

Читайте також

1