Угорщина викликала Україну на розмову через кордон

Заборона на в'їзд суперечить розвиткові дружби
25 Листопада, 12:35 3748

Міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла України в Будапешті Любов Непоп. Причиною цьому є відмова угорському політику Іштвану Грежі у в'їзді в Україну.

Про це повідомляє Hungary Today.

Міністр закордонних справ Петер Сійярто поінформував українського посла про обурення Угорщини, але сподівається на відновлення добрих відносин.

Ми передали свій протест і сподіваємося, що одного дня Україна справді повернеться до пошуку спільних історій успіху та співпраці на основі взаємної поваги. Ми готові до цього, - сказав міністр.

Читайте також

За словами Сійярто, заборона на в'їзд для Грежі суперечить розвиткові дружби і пошуку спільного успіху.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України вручило ноту протесту послу Угорщини у зв'язку з агітацією у день виборів, 25 жовтня, на Закарпатті.

Згодом Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих місцевих виборах.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що Україна готова до конструктивної і відвертої розмови з угорцями, але "якщо вони нехтуватимуть нашими інтересами і нашим законодавством, ми робитимемо жорсткі й чіткі кроки".