Україна готова приєднатися до санкцій проти РФ через отруєння Навального - Зеленський

Головне
Але спочатку президент хоче дочекатися висновків з німецької сторони щодо інциденту з опозиціонером
Головне
6 Жовтня, 21:46 406

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова приєднатися до можливих санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Про це Зеленський заявив на саміті Україна - ЄС в Брюселі.

При цьому, як зазначив Зеленський (Володимир Зеленський - досьє), потрібно дочекатися висновків з німецької сторони щодо інциденту з опозиціонером.

Я би хотів, щоби ми почули оприлюднені деталі від німецької сторони, і тоді вже Україна буде доєднуватися до санкцій наших міжнародних партнерів", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Навальному стало погано вранці 20 серпня під час перельоту із Томська до Москви. Він впав у кому, його соратни казали про отруєння політика.

У підсумку Навального вивезти на лікування до клініки "Шаріте" у Німеччині. Спеціалісти німецької армії встановили, що Навального отруїли речовиною з групи "Новічок".

15 вересня Навальний вперше після отруєння опублікував світлину в Instagram та розповів, що почав дихати та рухатися самостійно.

19 вересня він повідомив, що у нього досі тремтять ноги, коли він йде по сходах, але він вже усвідомлює, що пересувається сходами.

1 жовтня російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що за його отруєння несе відповідальність президент Росії Володимир Путін.

Я стверджую, що за злочином стояв Путін, і у мене немає інших версій злочину, - зазначив він.

Крім того, Навальний повідомив, що збирається повертатися до Росії.