Україна відповіла Білорусі на ноту протесту щодо припинення авіасполучення

Головне
Українське МЗС вважає, що політика Білорусі стала небезпечною для громадян інших країн світу
Головне
25 Травня, 18:44 653

Міністерство закордонних справ України відповіло посольству Білорусі на ноту протесту, яку воно надіслало українській стороні через припинення авіасполучення.

Про це повідомила РБК-Україна

Не Україна створює проблеми у відносинах з Білоруссю, а навпаки - деструктивна політика білоруської влади, яка порушує базові права людини, чинить репресії проти своїх та іноземних громадян, позбавляє країну державного суверенітету на користь Росії, - заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Ніколенко наголосив, що закриття авіасполучення з Білоруссю було вимушеним, але необхідним кроком України, оскільки примусова посадка літака Ryanair в Мінську та затримання опозиціонера Романа Протасевича довели відсутність "червоних ліній" та непередбачуваність подальших дій білоруської влади.

Саме тому, посольству Білорусі слід апелювати не до України, а до влади своєї країни, політика якої стала небезпечною для решти країн світу, - наголосив речник МЗС.

Нагадаємо, що з 00:00 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю через інцидент із примусовим приземленням літака у Мінську.

Про всі подробиці інциденту читайте в нашому матеріалі: Затримання Протасевича: навіщо це Лукашенкові і як реагує Україна і світ.

Читайте також