Україна заборонила в`їзд 12 росіянам: пред'явили підроблені документи

Моряки прибули до українського пункту пропуску "Морський порт Південний"
Україна заборонила в`їзд 12 росіянам: пред'явили підроблені документи
Державна прикордонна служба України Фото: пресслужба ДПСУ
23 Липня 2021, 14:32
читать на русском

Україна заборонила в'їзд 12 російським морякам на три роки, які намагалися пред'явити українським прикордонникам документи, видані в окупованому Криму.

Про це повідомляє ДПСУ.

Зазначається, що моряки прибули до українського пункту пропуску "Морський порт Південний" на судні під прапором Ліберії.

12 членів суднокоманди - усі громадяни РФ, пред’явили прикордонникам документи, видані на території окупованого Криму. Росіянам заборонили в’їзд в Україну терміном на 3 роки, - йдеться в повідомленні.

Відповідно до ст. 9 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом.

Нагадаємо, у ніч на 18 липня в Сумській області на державному кордоні з Росією зловмисники напали на співробітників Державної прикордонної служби України та заволоділи табельною зброєю прикордонників. Згодом в СБУ повідомили, що напад здійснили їхні співробітники.

1