Україна звернулася до ЄС щодо невідкладного приєднання за спецпроцедурою

Мета України – бути нарівні разом з усіма європейцями
Україна звернулася до ЄС щодо невідкладного приєднання за спецпроцедурою
Прапори України та ЄС (фото: facebook.com/UkraineEUMission)
28 Лютого 2022, 14:47
читать на русском

Україна звертається до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання до ЄС за новою спеціальною процедурою.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у зверненні:

За його словами, європейці усвідомлюють, що наші солдати борються за нашу державу, а "отже, і за всю Європу".

Україна бореться за мир для всіх європейських країн, за життя дітей, за рівноправність, за демократію. І це дає нам повне право зробити таке. Ми звертаємося до Європейського Союзу щодо невідкладного приєднання України за новою спеціальною процедурою, – наголосив Зеленський.

Він подякував партнерам України за те, що вони поряд з українцями, та водночас зазначив, що мета України – бути разом з усіма європейцями і, головне, – бути нарівні.

Я впевнений, що це справедливо. Я впевнений, що ми на це заслуговуємо. Я впевнений, що все це можливо, – додав Зеленський.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що вважає Україну однією з країн Європи і хоче бачити її у ЄС.

Останніми днями кілька країн закликали надати Україні перспективу членства, а Словаччина запропонувала створити спеціальну процедуру для приєднання України до ЄС.

Також Євросоюз погодив надання Україні летальної зброї для відсічі агресії. Це перший випадок, коли ЄС надає таку допомогу третій країні.

Нагадаємо, 23 лютого президент України Володимир Зеленський підписав із президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Наусєдою заяву про підтримку надання Україні статусу країни-кандидата у члени Європейського Союзу.

Читайте також

1