Українці зможуть онлайн замовити номерні знаки та подати заяву на реєстрацію авто

Подати заяви можна буде через Електронний кабінет водія або на порталі Дія
Важливо
Українці зможуть онлайн замовити номерні знаки та подати заяву на реєстрацію авто
Видача автономерів Фото: Головний сервісний центр МВС
13 Вересня 2022, 12:29
читать на русском

Кабінет міністрів дозволив замовляти номерні автомобільні знаки та подавати заяву на реєстрацію чи перереєстрацію транспортних засобів онлайн.

Послуга може бути доступною вже через три місяці.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий.

За його словами, реєстрація та перереєстрація транспортного засобу онлайн буде можливою через Електронний кабінет водія або на порталі Дія.

Послуга здійснюватиметься шляхом подачі в електронній формі заяви, заповнення форм (полів) якої здійснюватиметься автоматично, з урахуванням відомостей, отриманих у межах електронної інформаційної взаємодії з єдиною інформаційною системою МВС України. Тоді як раніше було передбачено лише заміну посвідчення водія через Дію, - повідомив Драп'ятий.

Представник ВМС зазначає, що це рішення уряду дозволить замовляти номерні знаки онлайн (через Електронний кабінет водія або застосунок Дія).

Крім того, розширено перелік реєстраційних дій, пов’язаних із проведенням державної реєстрації, перереєстрації ТЗ, які здійснюються без проведення експертного дослідження транспортного засобу фахівцями Експертної служби МВС. А також можливість громадянину в зручний для себе час (окремо від реєстрації/перереєстрації ТЗ) замовити проведення експертного дослідження ТЗ з отриманням відповідного висновку, який буде дійсний протягом 10 днів.

Заступник міністра внутрішніх справ також додав, що послуга замовлення знаків та перереєстрації авто буде доступною онлайн та в сервісних центрах МВС, як і раніше.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Сервісні центри Міністерства внутрішніх справ разом із командою державного підприємства "Інфотех" відновили частину онлайн-послуг в електронному кабінеті водія та анонсували низку нових послуг.