Українці зможуть замовляти водійські посвідчення онлайн

Україна продовжує впроваджувати новітні цифрові підходи у сфері надання державних послуг
Важливо
Українці зможуть замовляти водійські посвідчення онлайн
Ноутбук, робота (Фото: pexels)
17 Лютого 2021, 14:34
читать на русском

Кабінет міністрів України підтримав постанову, яка передбачає, що українці зможуть замовити та відновити водійське посвідчення онлайн.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Уряд підтримав постанову про запровадження послуги замовлення і відновлення водійських посвідчень через застосунок "Дія" або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг. Також уряд пропонує запровадити реєстрацію нових авто просто в автосалонах, щоби людина могла одразу отримати техпаспорт і номерні знаки на машину.

Крім того, ще одним рішенням ми пропонуємо запровадити реєстрацію нових авто прямо в автосалонах, щоб люди відразу могли отримати і номерні знаки, і техпаспорт, - повідомив глава уряду (досьє Дениса Шмигаля).

Читайте також

Нагадаємо, учора Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №2695 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху", який передбачає, що цифрові документи водія у додатку "Дія" мають таку ж юридичну силу як і паперові.

Крім того, сьогодні Кабінет міністрів України на своєму засіданні ухвалив рішення, яким розширив сферу діяльності Центрів надання адміністративних послуг. Відтепер у Центри можна буде звертатися задля призначення пільг на оплату комунальних послуг, щодо перерахунку пенсій, призначення соціальної допомоги непрацездатній особі, надання адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам тощо.