Українців закликали заощаджувати електроенергію від 16 до 23 години

Через кондиціонери споживання електрики в спеку різко зросло
Українців закликали заощаджувати електроенергію від 16 до 23 години
Електроприлади
6 Липня 2023, 14:40
читать на русском

НЕК "Укренерго" рекомендує українцям зменшити споживання у пікові години, адже частина енергетичних об’єктів перебуває в ремонті.

Про це повідомила пресслужба компанії у Телеграмі.

"У будинках активно гудуть кондиціонери, а на моніторах диспетчерів Укренерго стрімко росте показник споживання. Станом на 16:00 ми вже перетнули поріг вечірнього максимуму споживання за вчорашню добу. Щоб забезпечити такий різкий злет попиту, має зрости виробництво електроенергії. Але можливості електростанцій зараз обмежені", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що багато енергоблоків теплових та гідроелектростанцій не працюють через пошкодження або зупинені для проведення ремонтів. Також на кількох атомних енергоблоках тривають планові ремонти, необхідні для їх активної експлуатації взимку.

В Укренерго переконані, що кожен українець може допомогти енергетикам просто зараз, зменшивши споживання.

Для цього необхідно у вечірні години (з 16:00 до 23:00) намагатись не використовувати кондиціонер, або використовувати його в енергоефективному режимі, не охолоджуючи кімнату нижче 23˚C. Також за можливості варто зменшити з 16:00 до 23:00 користування електрочайником та праскою.

Крім того, слід перенести використання потужних пристроїв (пральної машини, бойлера) на нічний час, використовувати їх почергово, щоб розподілити навантаження.

Нагадаємо, проблеми з постачанням електроенергії мають багато українських регіонів. Але насамперед це Київська та Одеська області через особливості енергетичного вузла. У Київській та Одеській областях навіть зараз відбуваються відключення через аварії, через те, що недостатньо надійно працює обладнання.