Українка Ліза Бороздіна полетить в космос комерційним рейсом

Ліза Бороздіна, яку позначили як астронавта з "України та Лас-Вегасу", перебуватиме у космосі 90 хвилин
Українка Ліза Бороздіна полетить в космос комерційним рейсом
24 Січня 2024, 06:35
читать на русском

Уродженка Одеси Ліза Бороздіна полетить у космос 26 січня, що стане 11 комерційним польотом від американської компанії Virgin Galactic.

Про це повідомляє сайт компанії.

Virgin Galactic сьогодні оголосила, що 26 січня чотири астронавти з трьох різних країн вирушать у космос під час 11 комерційного космічного польоту, організованого компанією. Українка Ліза Бороздіна, яку позначили як астронавта з "України та Лас-Вегасу", перебуватиме у космосі 90 хвилин.

"Це буде 11-й космічний політ компанії на сьогодні, який стане продовженням року безпрецедентних досягнень у сфері людських космічних польотів, що включав шість суборбітальних космічних польотів за пів року. Чотири приватні астронавти з трьох різних країн вирушать у космос під час шостого комерційного космічного польоту Virgin Galactic", - йдеться у повідомленні.

Майкл Колглазьє, генеральний директор Virgin Galactic, сказав, що з нетерпінням чекає на відправлення чотирьох нових астронавтів Virgin Galactic з місією "Галактик 06". За його словами, перший рік комерційних польотів встановив нові рекорди часу для польотів людини в космос.

Читайте також

1