Українська мова - найпрекрасніша у світі - Зеленський

Булінг та агресія не сприятимуть вивченню української мови
Важливо
Українська мова - найпрекрасніша у світі - Зеленський
Президент Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
9 Листопада 2020, 13:36
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський привітав кожного громадянина країни із Днем української писемності та мови.

Про це він написав у Telegram.

Закохайтесь в українську мову! Вона має бути мовою єднання, братерства, щирості, добра, свободи, поваги та любові одне до одного. Адже вона – найпрекрасніша у світі! З Днем української писемності та мови!, -написав він.

Президент також зазначив, що в дитинстві йому не пощастило вивчати рідну українську мову, аби вільно та правильно нею спілкуватись. Проте, він опанував її в дорослому віці.

Бо опановувати українську в дорослому віці – це неймовірні емоції. Це ніби вперше в житті підкорити гірську вершину й затамувати подих від краси навкруги. Ніби вперше побачити найкращі світові полотна, почути найкращу музику, відвідати легендарні місця нашої планети, - написав він.

Читайте також

Зеленський підкреслив, що чимало українців спілкуються іншою мовою, Однак, це не означає, що вони не люблять і не поважають українську. Навпаки, вони можуть захищати країну на передовій та протидіяти коронавірусу, рятуючи життя.

Є чимало громадян, які з багатьох причин не могли й поки що не опанували українську мову. Але булінг, агресія, примус – точно не сприятимуть її вивченню, - зазначив він.

Президент додав, що усі українці одинаково реагують на гімн України, коли він лунає, кладучи одразу правицю на серце.

А коли чуємо "Ти признайся мені…", неодмінно підхоплюємо: "Звідки в тебе ці чари…", - зазначив він.

Нагадаємо, що кожного року, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови. Офіційним святом цей день став у 1997 році. Ця дата припадає і на вшанування пам’яті Нестора Літописця, адже, за інформацією  вчених, саме з його праць починається українська мова.