Українські лікарні отримали від США обладнання для COVID-пацієнтів

Завдяки цьому обладнанню спеціалісти зможуть швидко й точно оцінити вірогідність розвитку ускладнень у пацієнтів
Українські лікарні отримали від США обладнання для COVID-пацієнтів
обладнання для COVID-пацієнтів (фото: посольство США в Україні)
30 Жовтня 2020, 12:11
читать на русском
18 українських медичних закладів у 13 областях країни почали отримувати придбані на кошти уряду США переносні аналізатори газів крові, необхідні для лікування хворих на COVID-19.

Про це повідомили у посольстві США в Україні.

Це обладнання потрібне для діагностики можливих респіраторних ускладнень в інфікованих коронавірусом пацієнтів, які перебувають на штучній вентиляції легень. Їх  отримають 18 медичних закладів у 13 областях країни, - йдеться у дипвідомстві.

Переносні аналізатори газів крові та кількість реактивів, достатніх для проведення перших 17 тис. тестів, отримають лікарні 13 областей - Закарпатської, Київської, Кіровоградської, Вінницької, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Сумської, Рівненської, Запорізької, Чернігівської, Одеської та Волинської.

Читайте також

Пандемія COVID-19 поставила українські лікарні у скрутне становище, оскільки вони не мають вдосталь спеціалізованого обладнання для забезпечення пацієнтів киснем. Але USAID  налаштоване надати допомогу Україні й іншим країнам світу, аби пом’якшити наслідки пандемії. Постачання цих приладів – це лише один з елементів значно масштабніших заходів USAID в Україні, мета яких – забезпечити українських медиків тим обладнанням, якого вони потребують, - зазначив директор Місії USAID в Україні Джим Хоуп.

Завдяки цьому обладнанню спеціалісти зможуть швидко й точно оцінити вірогідність розвитку загрозливих респіраторних ускладнень у пацієнтів, інфікованих коронавірусом. Воно також дозволить лікарям проводити повний діапазон нагально потрібних тестів у тих хворих, які перебувають у критичному стані.

Обладнання може використовуватися будь-де – біля ліжка пацієнта, в операційній або у каретах швидкої допомоги. Проведення обстежень є нескладним та не потребує спеціалізованої підготовки. Аналізатори також можуть застосовуватися для оцінки стану пацієнтів з інфарктом, інсультом чи запаленням легень, онкохворих і тих, хто перебуває у реанімації.

Нагадаємо, що, починаючи з березня 2020 року, USAID надало Україні додаткову підтримку на суму 19 млн дол. для пом’якшення наслідків пандемії, а загалом на сьогодні уряд США виділив 41 млн дол. для надання допомоги Україні у заходах із протидії COVID-19.