Українські прикордонники посилили охорону кордону з Білоруссю: бояться провокацій та “нестандартних ситуацій”

Протяжність українсько-білоруського кордону становить понад 1 тис.км в межах 5 областей
Українські прикордонники посилили охорону кордону з Білоруссю: бояться провокацій та “нестандартних ситуацій”
Українсько-білоруський кордон

Українські прикордонники ввели посилені заходи безпеки на кордоні з Білоруссю, де тривають масові протести після президентських виборів. 

Про це повідомляє пресцентр Державної прикордонної служби України.

Зокрема до охорони кордону залучили підрозділи "Дозор" та кінологічний навчальний центр.

“Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації і за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери Safe Boat 27", — йдеться в повідомленні.

Таким чином прикордонники хочуть запобігти правопорушенням і не допустити провокацій, нестандартних ситуацій, зокрема “незаконного перетину кордону групами осіб”.

“Проводиться безперервне патрулювання прикордонними нарядами зі службовими собаками, ведеться спостереження за технічними постами, застосовуються засоби спостереження, автомобільний і авіаційний транспорт”, — розповіли у ДПСУ.

Зауважимо, протяжність українсько-білоруського кордону становить понад 1 тис.км в межах 5 областей.

Зазначимо, у Білорусі тривають акції протесту через фальсифікацію результатів президентських виборів, що відбулись 9 серпня. Офіційно перемогу здобу Олександр Лукашенко, який вже 26 років керує країною. Утім велика частина білорусів, незгодна з такими результатами.

Мітингувальники вимагають провести нове голосування, а також покарати всіх причетних до злочинів проти учасників протестних акцій. Крім того, протестувальники вимагають звільнити всіх політв'язнів.

1