Українські синоптики попереджають про сильний вітер та хуртовини

Погодні умови призведуть до порушення енергозабезпечення
Важливо
Українські синоптики попереджають про сильний вітер та хуртовини
Снігопад (фото: АР)
22 Січня 2021, 15:53
читать на русском

Синоптики прогнозують, що погода в Україні 24 і 25 січня погіршитися, тому варто очікувати сильний вітер, сніг та хуртовини.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

На Правобережжі України очікуються пориви вітру до 20 метрів на секунду. У західних областях очікується значний дощ і мокрий сніг.

Погодні умови призведуть до порушення енергозабезпечення окремих населених пунктів на Правобережжі України, в західних областях також і до порушення руху автомобільного транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, - йдеться в повідомленні.

У понеділок, 25 січня, в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській областях прогнозується значний сніг, хуртовини. На дорогах буде ожеледиця, місцями можливі снігові замети. Синоптики оголосили перший рівень небезпеки.

Читайте також

У більшості західних областей очікується утворення снігового покриву висотою від 5 до 10 см, а в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській областях - до 20 см.

Нагадаємо, що в Україні у лютому очікують теплу і сонячну погоду, нетипову для звичайної зими. За словами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіда, сильних морозів цієї зими більше не буде. Невеликі мінуси очікують 25-28 січня.

В Україні похолодає 25-26 січня. Снігопади і сильний вітер Кульбіда прогнозує в західних регіонах. А 26-28 січня буде трохи морозно (4-9 градусів) вночі і 0...-5 вдень.