Українські військові вийшли з Авдіївки - Сирський

Відповідно до отриманого розпорядження, війська вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.
Головне
Українські військові вийшли з Авдіївки - Сирський
17 Лютого 2024, 09:41
читать на русском

Українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення та з метою збереження життя та здоров'я військовослужбовців.

Про це повідомив у Facebook головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

"Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах", - заявив Сирський.

За його словами, українські воїни гідно виконали свій військовий обов'язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогові значних втрат у живій силі та техніці.

"Вживаємо заходів щодо стабілізації обстановки та утриманню займаних позицій. Життя військовослужбовців – найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо", - додав він.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський зазначив, що відповідно до отриманого розпорядження, війська вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

"У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення", - зазначив він.

За його словами, оточення не допущено, особовий склад виведено, українські воїни зайняли оборону на визначених рубежах.

Учора ми повідомляли, що підрозділи ЗСУ поступово виходять з більшої частини Авдіївки, після того, як росіяни цього тижня перерізали головний шлях постачання міста.

1