Український карантин один із найм’якших у Європі - Шмигаль

Україна серед 18 країн посідає 16 місце й має індекс жорсткості 61,5
Український карантин один із найм’якших у Європі - Шмигаль
Карантин, коронавірус (фото: Sky News)
18 Січня 2021, 14:38
читать на русском

Кабінет міністрів порівняв карантинні обмеження в 18 європейських країнах, і український карантин виявився найбільш м’яким серед інших.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час традиційної селекторної наради з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, передає пресслужба Офісу президента.

Ми порівняли 18 європейських країн за індексом жорсткості, який враховує низку показників. Для прикладу, в Італії цей індекс становить 87,9, у Німеччині – 85,1, у Греції – 84. Україна серед 18 країн посідає 16 місце й має індекс жорсткості 61,5. Тобто в нас один з найнижчих показників жорсткості карантинних обмежень, - сказав він.

Натомість найсуворіший карантин запровадили в Італії:  загальнонаціональний локдаун супроводжується комендантською годиною.

Читайте також

За словами очільника уряду, за минулий тиждень було проведено 182 тис. 437 ПЛР-досліджень. Позаминулого тижня зроблено 160 тис. тестів. За останній тиждень було виявлено 44 тис. 402 нових випадки захворювання на COVID-19. За позаминулий тиждень захворіли 41 тис. осіб.

Знову почалося повільне зростання захворюваності. За попередній тиждень госпіталізовано 13 тис. 555 осіб, - підкреслив Шмигаль.

Нагадаємо, що раніше  прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд України не продовжуватиме локдаун в країні після 24 січня, проте будуть діяти карантинні правила "помаранчевої" зони. Очікується збільшення захворюваності COVID-19.

1