Український супутник запустять в космос наприкінці року

Запуск повинен відбутися у грудні 2021 року
12 Вересня, 07:28 745

Український супутник "Січ-2-30" планують запустити в космос у грудні 2021 року. Резервна дата – січень 2022 року.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на своїй фейсбук-сторінці. 

На сьогодні все виконуються згідно з Генеральним графіком. Запуск супутника "Січ-2-30", як і планувалося має відбутися у грудні 2021 року. Резервна дата – січень 2022 року, - йшлося у повідомленні Олега Уруського.

Він зазначив, що український супутник "Січ-2-30" стане першим кроком в рамках реалізації планів щодо створення вітчизняного угруповання космічних апаратів на навколоземній орбіті, як це передбачено Загальнодержавною цільовою науково-технічною космічною програмою на 2021-2025 роки.

Нині документ проходить останні погодження із зацікавленими органами влади, тому вже  найближчим часом він буде розглянутий на Урядовому комітеті та засіданні Уряду.

На сьогодні є принципова позиція української влади щодо подальшого нарощування зусиль зі створення та постачання у війська ракетного озброєння власного виробництва. Витрати для реалізації цих планів складатимуть понад 200 млрд грн. до 2031 року, - додав Уруський.

Контекст. Україна планує побудувати і запустити цьогоріч супутник для моніторингу геопросторових даних. За допомогою супутника планують проводити моніторинг надзвичайних ситуацій, здійснювати контроль агропромислового комплексу, дотримання правил надрокористування, екологічний моніторинг, виконання інфраструктурних проєктів, земле- та лісокористування в Україні.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський доручив запустити у космос супутник до 30-річчя Незалежності України.

Читайте також