Українським пенсіонерам спростили відеоідентифікацію у Пенсійному фонді

Для цього необхідно записатися на проходження ідентифікації у режимі відеоконференцзв’язку через вебпортал Пенсійного фонду України (ПФУ)
Українським пенсіонерам спростили відеоідентифікацію  у Пенсійному фонді
Пенсіонерка зі смартфоном / Фото: Pexels
15 Грудня 2023, 16:45
читать на русском

Українським пенсіонерам значно спростили отримання пенсійних виплат. Тепер вони можуть пройти ідентифікацію по відеозв'язку, не відвідуючи Пенсійний фонд.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Для цього необхідно записатися на проходження ідентифікації у режимі відеоконференцзв’язку через вебпортал Пенсійного фонду України (ПФУ).

Що потрібно робити:

Зайти на вебпортал електронних послуг ПФУ за посиланням. Там у верхній частині екрана обрати вкладку "Ідентифікація у режимі відеоконференцзв’язку" та натиснути на неї.

Потім, у формі, що з’явиться на екрані, заповнити всі поля, позначені зірочкою. Також можна вказати вид послуги, яку необхідно забезпечити під час відеоідентифікації (перекладач жестової мови, фізичний супровід персонального асистента або помічника тощо).

До заяви треба додати скан-копії документів: паспорта, пенсійного посвідчення, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, свідоцтва про народження, трудової книжки тощо. Після цього натиснути "Подати заяву".

Варто зауважити, що в інтересах недієздатних осіб чи осіб, дієздатність яких обмежено, заяви подаються опікунами, піклувальниками.

Після подачі заяви на проходження ідентифікації у режимі відеоконференцзв’язку з пенсіонером зв’яжеться уповноважений працівник органу ПФУ для узгодження часу і способу проведення відеоідентифікації.

"Зазначимо, що відеоконференцзв’язок може бути проведений через одну із програмних платформ, яку обере заявник: Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom. Відеоідентифікація здійснюється протягом 30 календарних днів, але не раніше 10 робочих днів із дати подання заяви (звернення)", - повідомили в Мінреінтеграції.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики пояснили, чому пенсіонерам краще не накопичувати пенсію на картці, а краще оплачувати нею покупки або переводити в готівку частину отриманих грошей.

Читайте також