Укргідрометцентр прогнозує травень тепліший за норму

Температура буде вищою ніж зазвичай на 1-1,5 градуса
Укргідрометцентр прогнозує травень тепліший за норму
травень, погода, тюльпани
27 Квітня 2024, 21:49
читать на русском

Погода у травні 2024 в Україні буде теплішою, ніж зазвичай. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

"Середня місячна температура повітря передбачається 15-18°, в гірських районах 11-14° тепла, що на 1-1.5° вище за норму", - повідомляють синоптики.

Щодо опадів, то їх кількість очікується у межах норми: 35-76 мм по Україні, та 88-138 мм у Карпатах, на Прикарпатті та Закарпатті.

Травень цього року буде теплішим у низці областей України. У більшості ж областей температура залишиться в межах звичайних показників. Про це повідомила керівниця відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Вона зазначила, що середньомісячна температура повітря в травні може перевищити кліматичну норму на 1-2 градуси в західних, південних, та південно-східних областях, тоді як у решті регіонів температура залишиться нормальною.

Нагадаємо, літній період 2024 року в Україні може не бути рекордно спекотним. Але температури будуть значно вищими за норму. З одного боку, передбачається настання нейтральної фази між "Ель-Ніньо" та "Ла-Ніньо", а з іншого - планету впливатиме дуже активна сонячна радіація.