Унікальні прикраси, старовинні артефакти та понад 260 картин: що знайшли у колекції Медведчука

Колекцію старожитностей з понад 6 тисяч предметів на мільйони доларів вилучили в учасника угруповання, причетного до фінансування "ДНР"
Унікальні прикраси, старовинні артефакти та понад 260 картин: що знайшли у колекції Медведчука
НВіктор Медведчук (Фото: УНІАН)
6 Червня 2024, 12:25
читать на русском

Правоохоронці вилучили унікальні прикраси, колекція старовинних артефактів та понад 260 картин та повернули їх державі з колекції колишнього народного депутата Віктора Медведчука.

Начальник Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Андрій Рубель для РБК-Україна розповів, що ці цінності мають величезну культурну та матеріальну цінність, яка оцінюється у мільйони доларів.

Унікальна прикраса III століття, рідкісні старожитності та цінні картини, вилучені з колекції Медведчука, стали результатом спільної операції Державної служби розслідувань і правоохоронних органів. Крім того, спеціалісти виявили, що деякі з цих цінностей мають велике історичне значення, зокрема, рідкісний меч Гунів, датований у діапазоні між 360 та 420 роками.

Прикрасу ІІІ століття забрали у "чорного археолога", який намагався її продати, в той час, як картини та інші старовинні артефакти були вилучені з помешкань Медведчука. Вартість цих цінностей оцінюється в мільйони доларів, але найважливіше - це їх повернення державі з приватних колекцій, зазначив Рубель.

Нагадаємо, маєток Оксани Марченко в Києві, SPA-готель екснардепа-зрадника Віктора Медведчука "Бескид" та його закарпатська дача "Ведмежа діброва" не конфісковані, ба більше їх на платній основі охороняє поліція охорони в інтересах власників.

Читайте також