Уряд продовжив термін прийому заявок на отримання допомоги від переселенців

Йдеться про осіб, які не отримали допомогу навесні 2022 року
Важливо
Уряд продовжив термін прийому заявок на отримання допомоги від переселенців
Гривня, гроші Фото: сайт Нацбанку
18 Жовтня 2022, 09:19
читать на русском

Кабінет міністрів продовжив з 1 жовтня до 1 грудня термін подачі заявок внутрішніх переселенців, які не отримали допомогу на 2000-3000 гривень навесні 2022 року.

Про це повідомляє  пресслужба Мінреінтеграції.

Щоб подати повторну заявку, необхідно прийти особисто до органу соціального захисту населення та написати ще одну заяву або ж надіслати її поштою.

Органи соцзахисту зобов’язані прийняти у людини повторну заяву та розглянути її - навіть якщо вона зараз не може підтвердити подання першої заяви до 30 квітня, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в серпні Кабмін дозволив повторну подачу заявок внутрішньо переміщеним особам на отримання 2000 гривень.

До переліку осіб, що мають право на допомогу, включена велика категорія українців, які мали статус переселенця з 2014 року. Навесні гроші їм не виплачувалися.

Переселенці отримували по 2000-3000 гривень за березень та квітень 2022 року з державного бюджету. Кошти виплачувалися мешканцям областей, де проводились бойові дії та запроваджена програма єПідтримка. З квітня заявки можна було подавати через "Дію".

Нагадаємо, через технічні роботи з оновлення сервісу оформлення довідки внутрішньо переміщеної особи в застосунку "Дія" тимчасово недоступне.

Читайте також

1