Уряд Шмигаля "кошмарить" бюрократією будівельників трирівневого захисту об'єктів енергетики

Невчасна оплата роботи підрядників підриває довіру до держави, а також сповільнює, а у деяких напрямках – повністю зупинило будівельні роботи
Важливо
Уряд Шмигаля "кошмарить" бюрократією будівельників трирівневого захисту об'єктів енергетики
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal
3 Липня 2024, 08:16
читать на русском

Агентство відновлення та компанії-підрядники стикаються з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод з боку уряду Дениса Шмигаля.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву екс-очільника Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

"Нас почали "кошмарити" бюрократією, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в уряді місяцями, поверталися по шість-вісім разів з безглуздими зауваженнями, затримувалися по декілька місяців, а деякі не погоджені й досі. Уряд вже третій місяць не погоджує виплату майже 150 млн євро, які були залучені державою у Єврокомісії за програмою "Підтримка швидкого відновлення України" для критично важливих проектів, у тому числі водогону та захисту енергетики", – зазначив Найєм.

За його словами, невчасна оплата роботи підрядників підриває довіру до держави, а також сповільнює, а у деяких напрямках – повністю зупинило будівельні роботи, а це – втрата довіри й ринку, і місцевої влади, і громадян. Але головне, що усе це негативно впливає на обороноздатність країни, логістику вантажів, захист критичної інфраструктури та експорт товарів. Очевидно, що такі дії рано чи пізно мають спричинити критику не лише всередині країни, а й з боку міжнародних партнерів.

Невиплата боргів державою сьогодні не тільки підриває поточні роботи, але й ставить під загрозу майбутні зусилля з відновлення та захисту інфраструктури.

1