Уряд виконав наказ Зеленського: з 1 липня росіяни не зможуть потрапити в Україну без візи

Кабмін ухвалив рішення про припинення дії угоди з рф про безвізовий режим
17 Червня, 16:02

Кабінет міністрів на виконання доручення президента Володимира Зеленського ухвалив постанову про припинення дії Угоди між урядом України та урядом росії про безвізові поїздки громадян України рф.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Остаточно розриваємо зв’язки з росією. Задля протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави Уряд на виконання доручення президента України щойно ухвалив рішення про припинення дії угоди з рф про безвізовий режим, - написав він у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, росіяни не зможуть потрапити в Україну без отримання візи.

Рішення набуває чинності з 1 липня цього року.

Нагадаємо, 11 лютого 2022 року на сайті президента України була зареєстрована петиція № 22/134744-еп "Створити візовий режим для громадян російської федерації". Її автором став Мазура Микита Вікторович.

Раніше громадський активіст Сергій Стерненко зареєстрував петицію про заборону в'їзду росіянам на територію України. Експерти розходилися в думці, чи виправданим буде це рішення.

25 травня президент Зеленський підтримав петицію про візовий режим для громадян росії. Він зазначив, що питання, порушене у петиції, є важливим і нагальним, і що необхідність посилення режиму контролю за в’їздом громадян рф на територію України він підтримує.

17 червня Зеленський оголосив про введення візового режиму з рф.