Зеленський оголосив про запровадження візового режиму з росією

Нові правила в'їзду для громадян рф почнуть діяти з 1 липня 2022 року
Головне
Зеленський оголосив про запровадження візового режиму з росією
Прапор росії Фото: УНІАН
17 Червня 2022, 14:23
читать на русском

Україна запроваджує візовий режим для громадян рф з 1 липня 2022 року.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

У межах протидії безпрецедентним загрозам національній безпеці, суверенітету й територіальній цілісності нашої держави запропонував Кабінету міністрів опрацювати питання перегляду режиму в’їзду російських громадян на територію України. І сьогодні Кабмін має ухвалити це важливе рішення – Постанову "Про припинення дії Угоди між урядом України та урядом росії про безвізові поїздки громадян України і російської федерації та застосування деяких міжнародних договорів України з рф", - написав він у Телеграмі.

Зеленський зазначив, що згідно із запланованим рішенням Кабінету міністрів,  візовий режим в’їзду для громадян рф почне діяти з 1 липня 2022 року.

Нагадаємо, 11 лютого 2022 року на сайті президента України була зареєстрована петиція № 22/134744-еп "Створити візовий режим для громадян російської федерації". Її автором став Мазура Микита Вікторович.

Раніше громадський активіст Сергій Стерненко зареєстрував петицію про заборону в'їзду росіянам на територію України. Експерти розходилися в думці, чи виправданим буде це рішення.

25 травня президент Зеленський підтримав петицію про візовий режим для громадян росії. Він зазначив, що питання, порушене у петиції, є важливим і нагальним, і що необхідність посилення режиму контролю за в’їздом громадян рф на територію України він підтримує.

1