Уряд змінив нові правила отримання субсидії

Чиновники проаналізували ситуацію і вирішили спростити окремі вимоги до отримувачів допомоги
Важливо
Уряд змінив нові правила отримання субсидії
Субсидії (Фото: Наш репортер)
19 Травня 2021, 14:30
читать на русском

Кабінет міністрів України вніс зміни до нових правил отримання субсидії на житлово-комунальні послуги, запроваджених два тижні тому.

Про це йшлося на засіданні Кабінету міністрів України.

З травня цього року були запроваджені нові правила щодо отримання допомоги. Ми уважно аналізували ситуацію, і сьогодні внесли певні корективи в ці правила. Нові зміни дозволять перепризначати субсидії без подання відповідної заяви. За деякими винятками. При цьому верифікація субсидій продовжується. Це справедливо і правильно, аби їх отримували ті, хто їх дійсно потребує, - розповів глава уряду Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля).

Нові зміни також стосуватимуться тих, хто є власником кількох об’єктів житла.

 Якщо ви власник 3-4 квартир у Києві, то субсидія вам призначена не буде. Якщо у вас є квартира в місті та будинок у селі, то це не завадить вам отримати допомогу. Так само, якщо у вас є ще одне житло на правах спільної власності з іншими людьми, - пояснив прем`єр.

Також претендувати на субсидію можна буде, маючи на депозиті до 100 тисяч гривень.

Відзначу, що справи про призначення субсидій в окремих випадках, які раніше розглядали спеціальні комісії, тепер розглядатимуть органи соціального захисту населення. Це дасть можливість утричі скоротити терміни розгляду заяв, - наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні від 1 травня всі субсидії будуть виплачуватись виключно у готівковій формі.

Читайте також