Услід за чоловіком: дружину Хомчака звільнили з посади голови Чернігівської ОДА

Анна Коваленко керувала Чернігівщиною менш як рік
Головне
Услід за чоловіком: дружину Хомчака звільнили з посади голови Чернігівської ОДА
Анна Коваленко (Фото: Нові лідери)
28 Липня 2021, 14:48
читать на русском

Уряд погодив звільнення Анни Коваленко, дружини колишнього головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, з посади голови Чернігівської ОДА.

Про це стало відомо з трансляції засідання Кабінету міністрів України.

Кабмін погодив звільнення Коваленко Анни Миколаївни з посади голови Чернігівської обласної державної адміністрації, - йдеться у постанові.

Уряд також визначився з тим, хто замінить Коваленко на посаді голови ОДА.

Кабмін погодив призначення Чауса В’ячеслава Анатолійовича головою Чернігівської обласної державної адміністрації, - озвучив рішення уряду прем`єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, 30-річна Анна Коваленко є дружиною 54-річного вже екскомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, якого президент Зеленський звільнив з посади вчора, 27 липня. За освітою вона - магістр театрознавства.

Коваленко очолила Чернігівщину 13 жовтня 2020 року, але незабаром після того пішла у відпустку і народила доньку Марію. У декрет Коваленко йти не стала, оголосивши, що дитина - не перешкода для роботи.

До Чернігівської ОДА Коваленко була радницею трьох міністрів оборони і міністра інформаційної політики, була обрана народною депутаткою 9 скликання, але склала мандат через призначення заступницею голови Офісу президента, а потім – заступницею міністра розвитку громад і територій.

Читайте також

1