Уже колишній президент "Київміськбуду" Кушнір зізнався, що його дружина справді купила віллу на Лазурному узбережжі

Кушнір підтвердив, що його дружина дійсно володіє віллою на Лазурному узбережжі
22 Грудня, 19:48

Президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір, який пішов піти з посади, передав дружині весь свій бізнес, коли його запросили на державну службу.

Про це він розповів в інтерв’ю "Обозревателю".

Зокрема, Кушнір розповів про володіння елітною нерухомістю за кордоном, яка нібито переписана на дружину – за його словами, вона дійсно володіє віллою на Лазурному узбережжі.

"Свого часу я займався бізнесом – і досить успішно. Комерційну діяльність я почав у 1993 році, після повернення з армії, а до цього я і зварювальником працював, і водієм бензовоза. Потім відкрив фірму, жив і працював у Кременчуці практично до 2010 року. І за цей час мені вдалося створити дуже непоганий, за мірками України, бізнес, куди входило не одне підприємство", – розповів президент "Київміськбуду".

Ігор Кушнір зазначив, що займався різним бізнесом, серед яких був нафтопереробний завод, 50 АЗС, ресторани, готелі.

"Ресторанами, до речі, саме дружина Оксана керувала. Були приміщення – торгових площ було близько 30 тисяч квадратних метрів, були офіси, плюс до цього були теплиці на площі 15 гектарів – вирощували троянди, гербери та інші рослини", – додав він.

Кушнір заявив, що передав весь свій бізнес дружині, коли у 2010 році його запросили на державну службу.

Нагадаємо, Ігор Кушнір понад 10 років обіймав посаду президента “Київміськбуду” – компанії, яка на 80% належить місту Київ. Раніше журналісти Bihus.Info показали, як на виведеній землі з Київміськбуду у Козині бізнес-оточення та родичі Ігоря Кушніра збудували закрите котеджне містечко. Вартість зведених там будинків можна оцінити у понад 3 мільйони доларів. Тоді ж діяльністю “Київміськбуду” зацікавилися і в Національному антикорупційному бюро, а Київрада створила спеціальну комісію щодо перевірки фактів опублікованих в ЗМІ щодо діяльності “Київміськбуду”. Справи компанії в останні роки йшли не надто добре, а на початку 2023-го вона призупинила будівельні роботи та просила про додаткове фінансування з бюджету.

Компанія дружини президента “Київміськбуду” Ігоря Кушніра у 2019-2020 роках придбала французьку фірму, на яку оформлена розкішна вілла на Лазуровому узбережжі з орієнтовною вартістю у 20 мільйонів євро.

Відтак в ПрАТ "Київміськбуд" буде проведено міжнародний аудит. Таке рішення було ухвалено на вимогу мера Києва Віталія Кличка. Мер наголосив, що на час перевірок керівник "Київміськбуду" Ігор Кушнір відсторонений від виконання обовʼязків.