Скандал у "Київміськбуді": компанію перевірять, а керівника відсторонили від обов`язків

Кличко вимагає проведення аудиту "Київміськбуду" за участі провідної міжнародної компанії
Головне
Скандал у "Київміськбуді": компанію перевірять, а керівника відсторонили від обов`язків
7 Липня 2023, 10:41
читать на русском

В ПрАТ "Київміськбуд" буде проведено міжнародний аудит. Таке рішення було ухвалено на вимогу мера Києва Віталія Кличка.

Про це Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

"На мою вимогу відбулося спільне засідання Наглядової ради та Правління ПрАТ "Київміськбуд", де було ухвалене рішення про проведення аудиту діяльності компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм. Також працює тимчасова контрольна комісія, яку створили депутати Київради. І вона теж надасть результати перевірки діяльності ПрАТ "Київміськбуд" та її керівництва", - повідомив Кличко.

Мер наголосив, що на час перевірок керівник "Київміськбуду" Ігор Кушнір відсторонений від виконання обовʼязків.

Водночас діяльність будівельної компанії продовжуватиметься.

"Наглядова рада доручила "Київміськбуду" продовжувати здійснювати діяльність щодо виконання зобов’язань перед інвесторами", - підкреслив Кличко.

Водночас директор "Київміськбуду" Ігор Кушнір заявив, що покинув Україну законно, адже є інвалідом та хворіє на онкологію.

"Я повністю згоден з таким рішенням. Діяльність компанії відбувається у рамках чинного законодавства. Тож, сподіваюсь, аудит розставить усі крапки над "і" та доведе, що бізнес моєї родини не пересікається з "Київміськбудом", – заявив Кушнір.

Він наголосив, що "йому нема чого приховувати, але є що сказати".

"З лютого 2023 року у ЗМІ почали регулярно зʼявлятись матеріали негативного характеру про мене та мою родину. Деякі з них були відверто замовними. Хтось вважав, що, якщо я перестану бути президентом "Київміськбуду", то компанія почне працювати краще. Той, хто керував великим підприємством та в цілому розуміється на бізнес-процесах, ніколи не скаже, що це "медом помазано". Більше того, у час війни, коли ринок практично завмер. Великий бізнес у нашій країні чомусь апріорі вважається чимось негативним, і дехто радо підтримує цей наратив. На жаль. Бо хайп і скандал це завжди цікавіші, аніж реальні фінансові показники та результати", – стверджує Кушнір.

Кушнір розповів про свої заслуги під час управління "Київміськбудом": за 11 років його роботи було збудовано майже три млн квадратних метрів житла на 126 житлових будинків.

Прокоментував він і гучний скандал, який вирував навколо його родини останні дні. Кушнір заявив, що покинув Україну законно, адже є інвалідом та хворіє на онкологію.

"Мене не треба жаліти, але ніколи не думав, що доведеться у виправдальному тоні говорити про свої діагнози. Так, у мене рак, я інвалід, і з ним я піднявся на Еверест. Виїжджав за кордон я також на законних підставах. Залишу це на совісті хайпожерів: бережіть себе та нехай вам ніколи не доведеться дізнатись, що таке онко", – заявив він.

Також Кушнір заявив, що сплачує податки і відкинув закиди щодо неправомірності його доходів.

"Щобільше, усе своє життя з 1993 року (до попередньої посади) я працюю у бізнесі. Моя родина займається бізнесом, усі мають офіційний дохід та сплачують податки, що відображено у щорічних деклараціях. Моя дружина є громадянкою Кіпру та веде бізнес у країнах Європи", – наголосив він.

Нагадаємо, компанія дружини президента “Київміськбуду” Ігоря Кушніра у 2019-2020 роках придбала французьку фірму, на яку оформлена розкішна вілла на Лазуровому узбережжі з орієнтовною вартістю у 20 мільйонів євро.