Президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір, який організував корупційні схеми на підприємстві, звільняється з посади

Ігор Кушнір очолював компанію протягом 12 років
Президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір, який організував корупційні схеми на підприємстві, звільняється з посади
Ігор Кушнір
20 Грудня 2023, 18:48
читать на русском

Голова правління – президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір ухвалив рішення піти з посади, яку очолював протягом 12 років.

"Я очолив "Київміськбуд" рівно 12 років тому. І сьогодні, аби уникнути маніпуляцій та пересудів, мною прийнято рішення піти з посади Голови правління – президента "Київміськбуду", якій я присвятив значну частину свого життя", – йдеться у його повідомленні.

Кушнір зазначив, що Київська міська рада ухвалила звіт тимчасової контрольної комісії з питань перевірки діяльності "Київміськбуду". Він додав, що вважає це "остаточною крапкою над "і", яка знімає будь-які питання щодо правомірності діяльності менеджменту та ситуації в компанії в цілому".

Президент "Київміськбуду" заявив, що в останні місяці компанія пережила низку потужних медійних атак, після яких Наглядовою радою були призначені аудити.

"Було детально вивчено діяльність Київміськбуду за останні три кризових роки. Не встановлено жодних зловживань з боку керівництва Компанії та мене особисто. Підтверджено, що Компанія функціонувала належним чином до появи зовнішніх факторів, які суттєво вплинули не тільки на нас, але й на весь ринок. У висновках аудиту були  озвучені чіткі пропозиції щодо виходу із ситуації, яка склалась", – повідомив він.

Ігор Кушнір додав, що втілення пропозицій, вказаних у висновках аудиту дозволить "Київміськбуду" виконати взяті на себе зобов’язання, а інвестори "отримають своє житло і не стануть заручниками ситуації".

Нагадаємо, Ігор Кушнір понад 10 років обіймав посаду президента “Київміськбуду” – компанії, яка на 80% належить місту Київ. Раніше журналісти Bihus.Info показали, як на виведеній землі з Київміськбуду у Козині бізнес-оточення та родичі Ігоря Кушніра збудували закрите котеджне містечко. Вартість зведених там будинків можна оцінити у понад 3 мільйони доларів. Тоді ж діяльністю “Київміськбуду” зацікавилися і в Національному антикорупційному бюро, а Київрада створила спеціальну комісію щодо перевірки фактів опублікованих в ЗМІ щодо діяльності “Київміськбуду”. Справи компанії в останні роки йшли не надто добре, а на початку 2023-го вона призупинила будівельні роботи та просила про додаткове фінансування з бюджету.

Компанія дружини президента “Київміськбуду” Ігоря Кушніра у 2019-2020 роках придбала французьку фірму, на яку оформлена розкішна вілла на Лазуровому узбережжі з орієнтовною вартістю у 20 мільйонів євро.

Відтак в ПрАТ "Київміськбуд" буде проведено міжнародний аудит. Таке рішення було ухвалено на вимогу мера Києва Віталія Кличка. Мер наголосив, що на час перевірок керівник "Київміськбуду" Ігор Кушнір відсторонений від виконання обовʼязків.

Читайте також

1