Плюс один нардеп: Михайло Соколов став новим депутатом від фракції "Батьківщина"

Михайло Соколов замінив Віталія Данілова, який склав мандат
Плюс один нардеп: Михайло Соколов став новим депутатом від фракції "Батьківщина"
Михайло Данілов
20 Грудня 2023, 17:47
читать на русском

У Верховній Раді склав присягу народний депутат Михайло Соколов і увійшов до фракції "Батьківщина".

Про це повідомила народна депутатка від партії "Євросолідарність" Ірина Геращенко.

 "Михайло Соколов склав присягу народного депутата України. Він увійшов до парламенту замість депутата Данілова, який довчасно склав мандат", - написала вона.

Депутат Соколов увійшов до фракції "Батьківщина".

Данілов був народним депутатом трьох скликань від "Батьківщини". В 2019 році він пройшов до Ради по загальному округу, тому замість нього зайде наступний колега по списку. За даними ЗМІ Соколов до 2019 року очолював Миколаївську обласну організацію партії "Батьківщина".

Нагадаємо, 8 грудня Верховна Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень трьох народних депутатів: Максима Єфімова з "Відродження", позафракційного Дмитра Шпенова та Віталія Данілова з "Батьківщини". Після цього у Раді залишився 401 депутат. Це антирекорд для українського парламенту.

Повідомлялося, що Верховна Рада України загалом може втратити близько 50 депутатів через низку причин, яких не зможе замінити за передбаченою законом процедурою черед дію воєнного стану. Однією з таких причин є приналежність до проросійських політичних сил. Враховуючи всі перераховані ризики, наразі мінімальна можлива кількість депутатів – 354. Проте в будь-який момент можуть з'явитися нові кримінальні провадження та ротації в уряді.

Читайте також