Люди мають досидіти до кінця: Арахамія розповів, що багато нардепів хоче скласти мандати

Нардеп Арахамія розповів, що у Раді надалі не голосуватимуть за складання мандатів
Головне
Люди мають досидіти до кінця: Арахамія розповів, що багато нардепів хоче скласти мандати
Давид Арахамія
11 Грудня 2023, 17:47
читать на русском

Багато народних депутатів хочуть скласти свої повноваження. Але у Раді не хочуть, щоб кількість народних обранців зменшувалася до історичного мінімуму.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі телемарафону.

"Кількість людей, які хочуть піти з парламенту набагато більша... Ми не відпускаємо вже людей, ми кажемо, що просто не будемо вже за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця і приймати необхідні для держави закони", - сказав Арахамія.

За його словами, у Раді хочуть оптимізувати роботу парламентських груп. Він пояснив, що йдеться про мінімальну кількість народних депутатів для створення групи. Наразі для цього необхідно щонайменше 17 нардепів, цю кількість хочуть зменшити до 14-15 осіб.

Як розповів Арахамія, це потрібно для того, щоб парламент до наступного скликання пропрацював у такому ж структурному режимі, як було до початку повномасштабної війни в Україні.

Нагадаємо, 8 грудня Верховна Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень трьох народних депутатів: Максима Єфімова з "Відродження", позафракційного Дмитра Шпенова та Віталія Данілова з "Батьківщини". Після цього у Раді залишився 401 депутат. Це антирекорд для українського парламенту.

Повідомлялося, що Верховна Рада України загалом може втратити близько 50 депутатів через низку причин, яких не зможе замінити за передбаченою законом процедурою черед дію воєнного стану. Однією з таких причин є приналежність до проросійських політичних сил. Враховуючи всі перераховані ризики, наразі мінімальна можлива кількість депутатів – 354. Проте в будь-який момент можуть з'явитися нові кримінальні провадження та ротації в уряді.