Уже колишній президент "Київміськбуду" Кушнір зізнався, що його дружина справді купила віллу на Лазурному узбережжі

Кушнір підтвердив, що його дружина дійсно володіє віллою на Лазурному узбережжі
Уже колишній президент "Київміськбуду" Кушнір зізнався, що його дружина справді купила віллу на Лазурному узбережжі
Ігор Кушнір
22 Грудня 2023, 19:48
читать на русском

Президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір, який пішов піти з посади, передав дружині весь свій бізнес, коли його запросили на державну службу.

Про це він розповів в інтерв’ю "Обозревателю".

Зокрема, Кушнір розповів про володіння елітною нерухомістю за кордоном, яка нібито переписана на дружину – за його словами, вона дійсно володіє віллою на Лазурному узбережжі.

"Свого часу я займався бізнесом – і досить успішно. Комерційну діяльність я почав у 1993 році, після повернення з армії, а до цього я і зварювальником працював, і водієм бензовоза. Потім відкрив фірму, жив і працював у Кременчуці практично до 2010 року. І за цей час мені вдалося створити дуже непоганий, за мірками України, бізнес, куди входило не одне підприємство", – розповів президент "Київміськбуду".

Ігор Кушнір зазначив, що займався різним бізнесом, серед яких був нафтопереробний завод, 50 АЗС, ресторани, готелі.

"Ресторанами, до речі, саме дружина Оксана керувала. Були приміщення – торгових площ було близько 30 тисяч квадратних метрів, були офіси, плюс до цього були теплиці на площі 15 гектарів – вирощували троянди, гербери та інші рослини", – додав він.

Кушнір заявив, що передав весь свій бізнес дружині, коли у 2010 році його запросили на державну службу.

Нагадаємо, Ігор Кушнір понад 10 років обіймав посаду президента “Київміськбуду” – компанії, яка на 80% належить місту Київ. Раніше журналісти Bihus.Info показали, як на виведеній землі з Київміськбуду у Козині бізнес-оточення та родичі Ігоря Кушніра збудували закрите котеджне містечко. Вартість зведених там будинків можна оцінити у понад 3 мільйони доларів. Тоді ж діяльністю “Київміськбуду” зацікавилися і в Національному антикорупційному бюро, а Київрада створила спеціальну комісію щодо перевірки фактів опублікованих в ЗМІ щодо діяльності “Київміськбуду”. Справи компанії в останні роки йшли не надто добре, а на початку 2023-го вона призупинила будівельні роботи та просила про додаткове фінансування з бюджету.

Компанія дружини президента “Київміськбуду” Ігоря Кушніра у 2019-2020 роках придбала французьку фірму, на яку оформлена розкішна вілла на Лазуровому узбережжі з орієнтовною вартістю у 20 мільйонів євро.

Відтак в ПрАТ "Київміськбуд" буде проведено міжнародний аудит. Таке рішення було ухвалено на вимогу мера Києва Віталія Кличка. Мер наголосив, що на час перевірок керівник "Київміськбуду" Ігор Кушнір відсторонений від виконання обовʼязків.