В областях України, що межують з РФ та Білоруссю, вводяться обмеження

Українцям заборонять перебувати на прикордонній території у нічний час
В областях України, що межують з РФ та Білоруссю, вводяться обмеження
Державний кордон України Фото: УНІАН
23 Лютого 2022, 13:03
читать на русском

Додаткові тимчасові режимні обмеження вводяться в українських областях, які межують з Росією, Білоруссю, тимчасово окупованою територією України, та які прилягають до морського узбережжя.

Як повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України, обмеження запроваджені для посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання дестабілізації ситуації на держкордоні та іншим правопорушенням.

Що заборонено:

  • перебування у прикордонні у нічний час, вихід будь-яких плавзасобів з пунктів базування, рух транспорту (окрім військового, силових структур, агротехніки) дорогами, що відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон.
  • Перебування іноземців у прикордонній смузі, використання радіостанцій, здійснення польотів легкомоторних та безпілотних летальних апаратів, відео-, кіно-, фотознімання особового складу, об’єктів, будівель, споруд, транспорту та інших об’єктів, що належать Державній прикордонній службі України, та пересування по берегу чи льоду прикордонних водойм.

У ДПСУ зазначають, що додаткові режимні обмеження вводяться наказами прикордонних загонів та можуть відрізнятися у різних районах та областях.

У зв’язку з цим, особам, які мають необхідність перебування, проведення певного роду робіт у прикордонних контрольованих районах, прикордонній смузі, рекомендуємо ознайомитися з чинними режимними обмеженнями на сайті Державної прикордонної служби України, - кажуть у відомстві.

Нагадаємо, поліція в Україні до 26 лютого працює у посиленому режимі несення служби.

1