В Одесі хворих на COVID-19 розміщатимуть у спорткомплексі, коли закінчаться лікарняні ліжка

Зараз вже 72% лікарняних ліжок заповнені хворими
9 Жовтня, 16:21 481

В Одесі, коли заповняться всі лікарні під пацієнтів з коронавірусною інфекцією, будуть задіювати спорткомплекс "Олімпієць", розташований на проспекті Шевченка.

Про це повідомила керівниця департаменту охорони здоров`я Одеської обласної державної адміністрації Наталія Одарій-Захар’єва під час брифінгу.

На випадок третьої хвилі, якщо лікарні будуть заповнені, це буде будівля "Олімпійця", в якого є відповідна територія, - заявила керівник департаменту.

За її словами, зараз не розглядають розміщення хворих на Палаці спорту, бо там є льодове покриття, знімати яке потрібно до трьох тижнів. Тому як альтернативу розглядають "Олімпієць", який призначений для підготовки олімпійського резерву збірної України з легкої атлетики.

Читайте також

Вже зараз, за словами Одарій-Захар’євої, завантаженість опорних лікарень регіону становить 72%.

Як відомо, в Україні за минулу добу зафіксували 5 804 нових випадки коронавірусної інфекції COVID-19. Це черговий антирекорд.

Загалом в Україні підтверджено 250 538 випадків коронавірусу, 4 779 смертельних випадків (+89), 110 650 одужали (+2 417).

Своєю чергою, Всесвітня організація охорони здоров’я зафіксувала рекордну кількість нових випадків зараження коронавірусною інфекцією COVID-19 за добу у світі. За останні 24 години коронавірус діагностували у 338 779 жителів планети.

Читайте наш матеріал: Коронавірус в Україні: як ми дійшли до піку та чому його не бачить влада