ВООЗ зафіксувала у світі рекордну кількість нових випадків COVID-19 за добу

За останні 24 години коронавірус діагностували у 338 779 жителів планети
Головне
ВООЗ зафіксувала у світі рекордну кількість нових випадків COVID-19 за добу
Коронавірус (Flicr)

Всесвітня організація охорони здоров’я зафіксувала рекордну кількість нових випадків зараження коронавірусною інфекцією COVID-19 за добу у світі.

Про це йдеться у звіті ВООЗ.

Так, за останні 24 години коронавірус діагностували у 338 779 жителів планети.

Всього, за даними ВООЗ, у світі кількість заражених коронавірусом перевищила 36 мільйонів.

Крім того, від ускладнень через коронавірус за останню добу померло 5 514 пацієнтів. Всього у світі зафіксовано 1 049 810 летальних випадків.

Читайте також

Попередній найвищий показник ВООЗ фіксувала 4 жовтня. Тоді кількість нових випадків зараження коронавірусом за день сягнула 330 тисяч.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко вважає, що в Україні наразі не було другої хвилі коронавірусу.

За словами головного санлікаря (досьє Віктора Ляшка), хвиля коронавірусу — це коли є пікове завантаження (до 10 тисяч і більше випадків), потім падіння до поодиноких випадків, а потім знову зростання на десятки тисяч в день.

За його словами, у Франції, Іспанії та Німеччині чітко простежувалася перша хвиля пандемії в березні-квітні (фіксували по 8-9 тисяч випадків у добу) і друга хвиля у вересні-жовтні (фіксують 12-13 тисяч нових випадків). Водночас Ляшко зауважив, що в Україні “поступове зростання, з якими система охорони здоров'я поки справляється".

1