У МОЗ не бачить другої хвилі коронавірусу в Україні: Ляшко каже про “поступове зростання”

За словами головного санлікаря, хвиля коронавірусу — це коли є пікове завантаження (до 10 тисяч і більше випадків), потім падіння до поодиноких випадків, а потім знову зростання на десятки тисяч в день
У МОЗ не бачить другої хвилі коронавірусу в Україні: Ляшко каже про “поступове зростання”
Віктор Ляшко (Фото: УНІАН)

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко вважає, що в Україні наразі не було другої хвилі коронавірусу.

Про це повідомляє “РБК Україна”.

За словами головного санлікаря (досьє Віктора Ляшка), хвиля коронавірусу — це коли є пікове завантаження (до 10 тисяч і більше випадків), потім падіння до поодиноких випадків, а потім знову зростання на десятки тисяч в день.

За його словами, у Франції, Іспанії та Німеччині чітко простежувалася перша хвиля пандемії в березні-квітні (фіксували по 8-9 тисяч випадків у добу) і друга хвиля у вересні-жовтні (фіксують 12-13 тисяч нових випадків). Водночас Ляшко зауважив, що в Україні “поступове зростання, з якими система охорони здоров'я поки справляється”.

Читайте також

У МОЗ кажуть, що в Україні з самого початку пандемії коронавірусу спостерігалося відносно повільне, але впевнене зростання кількості випадків, без помітних спадів.

В Україні 7 жовтня зафіксовано найбільшу кількість захворілих за добу - 4 753. Водночас 2 569 пацієнтів одужали.

Зауважимо, що з початку пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 239 337 людей, з них 15 259 дітей, 16 864 медпрацівники, одужали 105 тисяч 970 осіб, 4 597 - летальних випадків.

1