В Одеській області хлопець залишився без руки через вибух гранати

Гранату підліток знайшов в автомобілі на місцевій фермі
В Одеській області хлопець залишився без руки через вибух гранати
Граната (фото з вільних джерел)
25 Листопада 2020, 14:52
читать на русском

У смт Сарата Одеської області 17-річному юнакові відірвало руку через вибух гранати, яку він знайшов у чужому автомобілі.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції в Одеській області.

Зазначається, що за фактом надзвичайної пригоди, яка сталася ввечері 24 листопада, проведено перевірку.

Під час перевірки було встановлено, що у неповнолітнього в руках вибухнула граната РГД-5, яку він знайшов в автомобілі на місцевій фермі. Вибухонебезпечний предмет сховав у транспортному засобі фермера місцевий пастух. За словами чоловіка, гранату він знайшов кілька днів тому в полі, - повідомили у поліції.

За цим фактом порушено провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Вилучені з місця пригоди осколки гранати правоохоронці направили на експертизу.

Читайте також

Зазначимо, що ввечері 24 листопада на околиці смт Сарата Одеської області через вибух юнак залишився без руки.

Раніше повідомлялося, що 17-річний житель Сарати зазнав осколкових поранень з частковою ампутацією руки на околиці селища, де пас худобу. Після його доставили в реанімацію. Правоохоронці попередньо встановили, що юнак йшов через поле, під його ногами вибухнув невідомий предмет.

Нагадаємо, що у Києві, у Голосіївському районі, на території національного комплексу "Експоцентр України" 20 листопада знайшли людську руку.

1