В ОК "Південь" пояснили, чому не розповідають про звільнені населені пункти на Херсонщині

Ворог тероризує українців обстрілами по цивільній інфраструктурі
В ОК "Південь" пояснили, чому не розповідають про звільнені населені пункти на Херсонщині
Війна, артилерія Фото: https://www.facebook.com/ngunorth
12 Вересня 2022, 00:33
читать на русском

На південному напрямку Збройні сили України просуваються вглиб регіону, проте військові не можуть називати звільнені населені пункти "для того, щоб утриматися від зайвої уваги ворога".

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк в етері національного марафону.

Ми не проголошуємо населені пункти для того, щоб утриматися від зайвої уваги ворога. Зокрема, сьогоднішня ніч і перша половина дня дуже яскраво продемонстрували, що він підсилює атаки на тому напрямку, де немає успіху на суходолі.

Зокрема, Миколаївщина сьогодні отримала дуже потужні ракетні удари, і Нікопольщину обстріляно з РСЗВ та важкої артилерії. Ті ракетні влучення, які були по Березнегуватській громаді і Вознесенську, були досить красномовні. Оскільки це сільгоспугіддя й, зокрема, зерносховища, — розповіла Гуменюк.

За її словами, російські удари - це досить потужний знак, натяк ворога, що він ще має силу, має, чим помститися, попри те, що моральний дух підрозділів на передовій безпосередньо ворожого війська надто низький. І, справді, їм важко навіть своїх спонукати для якихось дій.

Гуменюк додала, що протягом ночі російський десантно-штурмовий підрозділ намагався провести розвідку боєм та виміряти глибину української оборони, однак він зазнав втрат — майже 50% особового складу та дві бойові машини. А ракетні удари з РФ є "психологічним тиском на наше військо, і такою собі млявою мотивацією своїх".

Нагадаємо, що від початку війни з Херсонської області виїхало близько півмільйона людей.

Читайте також

1