В Україні більше не буде назв, що нагадують про росію - нардеп Веніславський

В Україні проведуть тотальну дерусифікацію
Головне
В Україні більше не буде назв, що нагадують про росію - нардеп Веніславський
Веніславський Федір (фото: sud.ua)
10 Квітня 2022, 07:21
читать на русском

Народний депутат України Федір Веніславський розповів про законопроєкт щодо зміни географічних назв в Україні, пов'язаних з російською федерацією.

За його словами, цим документом в Україні завершують "деколонізацію з боку російської оцієї імперської думки", передає пресслужба Верховної Ради.

Після того, як ухвалимо цей законопроєкт, в Україні більше не буде жодних назв, що якимось чином нагадуватимуть нам про рф, оскільки вона принесла стільки лиха, стільки нещастя, стільки страждань українському народу. Я думаю, що вона не заслуговує на те, щоб у нас взагалі були якісь географічні назви, які, навіть, здалека нагадують про цю недокраїну, яку очолюють такі люди, які ставлять собі за мету знищення нас як народу, знищення нас як держави, які заперечують право на існування, - зазначив він.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проєкт закону № 7253 "Про географічні назви" щодо деколонізації топонімії та впорядкування використання географічних назв у населених пунктах України.

Автори законопроєкту зазначають, що "повсюдна радянська топоніміка "підсвідомо створювала ілюзію тимчасовості Української держави й дотепер більшість українців щодня непомітно для себе продовжують отримувати чималу дозу такої ідеологічної отрути".

Раніше про необхідність дерусифікації завили у столичному метро. Керівник підземки запропонував перейменувати 5 станцій метрополітену.

Читайте також