В Україні можуть розширити коло отримувачів субсидій: що відомо

Важливо
Профільні міністерства мають розглянути таку можливість
Важливо
9 Березня, 18:00

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив опрацювати питання розширення кола отримувачів житлово-комунальних субсидій.

Відповідне рішення Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) ухвалив на нараді щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги 9 березня, передає Урядовий портал.

За підсумками наради глава уряду доручив профільним міністерствам опрацювати можливість розширення кола отримувачів субсидій, зокрема провести відповідну роботу щодо інформування населення про можливість отримання такої допомоги, а також створити інструмент, який допоможе населенню звіряти розрахунки з постачальником.

Необхідно розробити комплексне рішення, яке дасть змогу погасити вже наявну заборгованість. Водночас держава надалі підтримуватиме тих громадян, хто не може сплачувати за комунальні послуги, - зазначив прем'єр.

Також Міністерство фінансів з Міністерством енергетики мають напрацювати механізм щодо розв'язання проблеми протермінованої заборгованості. Мінрегіону спільно з місцевою владою має провести комунікаційну роботу, щоб надалі борги за житлово-комунальні послуги не зростали.

Читайте також


Контекст. Від 1 січня 2021 року в Україні змінилася процедура призначення субсидій тим громадянам, які раніше їх не отримували. Звертатися можна дистанційно або до місцевих громад. Розмір обов’язкової частини оплати за послуги для кожної сім’ї визначається індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.

Водночас виконувач обов'язків міністра енергетики України Юрій Вітренко заявив, що субсидії згубно впливають на людську психіку, бо їх отримання змушує людей відчувати себе бідними.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що субсидій на компенсацію вартості комунальних послуг вистачить для всіх, хто їх потребує.