В Україні приватні лабораторії проводять 12 тис. ПЛР-досліджень на добу - Ляшко

Загалом до досліджень залучено 124 лабораторії
В Україні приватні лабораторії проводять 12 тис. ПЛР-досліджень на добу - Ляшко
Віктор Ляшко (фото: facebook.com/viktor.liashko)
12 Листопада 2020, 11:53
читать на русском

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що приватні лабораторії проводять 12 тис. ПЛР-досліджень на добу, а це лише 30% від усієї кількості досліджень на COVID-19.

Про це він повідомив на брифінгу у четвер, 12 листопада.

За його словами, соціальними мережами ширяться чутки, що 80% досліджень на коронавірус проводяться приватними лабораторіями.

Буду спростовувати чутки, які ширяться соціальними мережами, що 80% досліджень проводяться приватними лабораторіями. За листопад і жовтень приватними лабораторіями проводиться 12 тисяч досліджень на добу, що становить 30% від усіх досліджень, що проводяться в нашій державі, - сказав санлікар.

Ляшко (досьє Віктора Ляшка) зазначив, що станом на листопад до досліджень методом ПЛР долучено 124 лабораторії всіх форм власності, з них 66 лабораторій, розміщених в державних і комунальних закладах охорони здоров'я, а 58 - приватних медзакладів.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, коли людям не доведеться більше стояти в чергах, щоб здати тест на коронавірус.

За словами очільника МОЗ, вже "за три тижні ми вийдемо на відсутність черг".