В Україні пропонують запровадити обов`язковий курс статевого виховання у школах

Відповідну петицію подали на розгляд президента
В Україні пропонують запровадити обов`язковий курс статевого виховання у школах
Школярі, діти Фото: Pexels
11 Березня 2023, 17:26
читать на русском

В Україні запропонували ввести обов'язковий курс щодо статевого виховання для учнів шкіл, професійно-технічних закладів та у закладах вищої освіти.

На сайті офісу президента опублікована відповідна петиція.

Усього за місяць за неї проголосували більше, ніж 25 тисяч українців. Тепер її має розглянути президент України Володимир Зеленський.

Автори петиції закликають сприяти розробці програми статевого виховання дітей і молоді, які відповідатимуть найкращим світовим практикам та у найкоротший термін впровадити їх у систему освіти України.

"В умовах величезної кількості інформаційних джерел та безмежних можливостей інтернету діти самотужки отримують доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагує насильство. Через відсутність навичок аналізу інформації, діти сприймають усе за чисту монету і не розуміють, яку відповідальність за свої діяльність та бездіяльність вони можуть нести", - сказано у петиції.

Насамперед молодь повинна знати про фізіологічні та психологічні зміни, пов’язані зі статевим дозріванням, про методи контрацепції, незаплановану вагітність, особисту безпеку, знати законодавство і розуміти базові принципи культури згоди. Ці знання мають знизити ризики насильства, передчасної вагітності тощо.

Нагадаємо, електронна петиція на сайті президента України з пропозицією офіційно перейменувати назву "Росія" на "Московію" набрала потрібну кількість голосів, і глава держави Володимир Зеленський відреагував на ініціативу.

Читайте також