В Україні створили новий телеканал, підконтрольний Медведчуку: подробиці

Замість NewsOne, ZIK і 112 до запуску готується "Перший незалежний"
Важливо
В Україні створили новий телеканал, підконтрольний Медведчуку: подробиці
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
25 Лютого 2021, 17:02
читать на русском

У квітні замість NewsOne, ZIK і 112 запрацює "Перший незалежний" канал, журналісти якого працювали на телеканалах, підконтрольних Віктору Медведчуку.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

В інтернеті вже з'явилася можлива реклама нового проєкту, запуск якого очікується в квітні.

Співзасновниками "Першого незалежного" стали 100 співробітників закритих телеканалів, які скинулися по одній гривні до статутного фонду і утворили медіахолдинг "Новости".

Ліцензію на мовлення новий холдинг придбав у львів'янина з "Свободи" Романа Любицького, який також володіє ліцензією ще одного львівського телеканалу НТА і є директором "Незалежної телевізійного агентства". Його колектив виступив проти продажу каналу структурам, які "діють в інтересах країни-агресора Росії". Тепер вони вимагають відсторонити Любицького від займаної посади.

Згідно з Єдиним державним реєстром осіб-підприємців, розмір внеску нового власника в статутний капітал телеканалу склав 375 тис. грн.

Колектив телеканалу NTA засуджує рішення директора ПП" НТА - Незалежне телевізійне агентство" Романа Любицького продати власний телеканал" Перший Незалежний "ТОВ" Медіахолдинг "Новости", яке 18 лютого створили 100 працівників "каналів Медведчука" ... Вважаємо неприпустимим будь-яку співпрацю зі структурами , що діють в інтересах країни-агресора Росії , - заявляє колектив телеканалу в Facebook.

Своєю чергою у медіахолдингу "Новини" повідомили про надання можливості працювати журналістам незаконно закритих ЗМІ.

Все створено на законних підставах. Наша мета - бути в ефірі і створювати якісний медіапродукт. Ми - за свободу слова і свободу думки, - наголошується в заяві.

Читайте також

Нагадаємо, 8 лютого – через два тижні після блокування антиукраїнських пропагандистських каналів Медведчука в українському ефірі, працівники закритих каналів створили новий медіахолдинг "Новини". Засновниками нового ТОВ є 100 осіб. Кожен з них "скинувся" на створення ТОВ по одній гривні. Таким чином, статутний капітал ТОВ "Медіахолдінг "Новини" становить 100 грн.

19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко, цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО прийняло рішення націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко. Канал продовжить працювати.

Перед тим, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака  та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

1