В Україні створять комісію з азартних ігор і лотерей — Немчінов

Цей орган контролюватиме видавання та зупинення ліцензій на азартні ігри
В Україні створять комісію з азартних ігор і лотерей — Немчінов
гральні автомати фото: bookmaker-ratings.com.ua
23 Вересня 2020, 16:52
читать на русском

Кабінет міністрів вирішив створити в Україні комісію з азартних ігор та лотерей. Вона контролюватиме видавання та зупинення ліцензій.

Про це у Telegram повідомив міністр уряду Олег Немчінов.

Цей спеціальний центральний орган виконавчої влади створять відповідно до закону про регулювання грального бізнесу в Україні. Це буде колективний орган зі спеціальним статусом.

Головним завданням комісії стане видавання, поновлення, переоформлення та призупинення ліцензій для грального бізнесу.

Згідно з постановою, комісію створять і розмістять за адресою: Київ, бульвар Лесі Українки, 26. У цьому органі працюватимуть 230 людей, з них голова та 6 членів комісії (один з них заступник).

Під час брифінгу за результатами засідання уряду Немчінов підкреслив, що види спорту, які можна пов'язати з азартними іграми, як то більярд і боулінг, у своїй діяльності регулюватимуться тими документами, які напрацює Міністерство молоді та спорту.

Зазначимо, Верховна Рада 14 липня ухвалила Закон "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" (законопроєкт № 2285-д). Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав його 27 липня, а президент Володимир Зеленський — 11 серпня.

Цей закон має легалізувати гральний бізнес в Україні. Зали з ігровими автоматами дозволять розташовувати тільки в готелях, які мають три-п'ять зірок, а в чотири-п'ятизіркових — казино. Відповідно до проєкту закону, допустимий вік гравця азартних ігор стартує від 21 року.